Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen

Weleda ogentroost ampullen

10 x 0,4ml

8711776002274
Weleda ogentroost ampullen
Ogentroost oogdruppels is een plantaardig middel en wordt toegepast bij tranende, rode en geprikkelde ogen.
8.59 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode871177600274
Op werkdagen voor 16 uur besteld = volgende dag in huis
Wat is Ogentroost oogdruppels en waarvoor wordt het gebruikt?
Ogentroost oogdruppels wordt toegepast bij tranende, rode en geprikkelde ogen. Oorzaken van tranende ogen zijn een vuiltje, haartje in het oog, pollen in de lucht en andere prikkels zoals scherp zonlicht, wind of chloorwater van het zwembad. Bij ouderen kan het het gevolg zijn van afhangende oogleden. Bij kinderen in het eerste levensjaar is veelal het traanneuskanaal nog niet open waardoor de ogen tranen en ook vaker vies zijn. Om de ogen te verfrissen, schoon te maken en te verzorgen kun je Ogentroost Oogdruppels gebruiken. Een extract van de verse Euphrasia-plant (botanische naam van de plant ogentroost) bevat een grote hoeveelheid bio-actieve stoffen met verzorgende en verzachtende eigenschappen. Ogentroost Oogdruppels kan eveneens gebruikt worden door contactlensdragers (harde en zachte contactlenzen). De lenzen kunnen in het oog blijven tijdens het druppelen.

Ingredients:
Aqua purificata, Sodium chloride, Sodium citrate, Citric acid monohydrate, Euphrasia officinalis.

Een ampul Ogentroost Oogdruppels à 0,4ml bevat per ampul 0,4mg Euphrasia officinalis extract. Andere bestanddelen (natuurlijke hulpstoffen) zijn steriel water, natriumchloride, natriumcitraat, citroenzuurmonohydraat.

Ogentroost Oogdruppels bevat geen conserveringsmiddelen.

Wanneer mag u Ogentroost Oogdruppels niet gebruiken?
Er zijn geen omstandigheden bekend waarbij u dit product niet mag gebruiken.

Gebruik van Ogentroost Oogdruppels indien u zwanger bent of borstvoeding geeft:
Voor zover bekend kan dit product met een gerust gevoel overeenkomstig de aanbevolen dosering worden gebruikt. Vraag bij twijfel uw behandelend arts of apotheker om advies.

Hoe gebruikt u Ogentroost Oogdruppels?
Volwassenen en kinderen (vanaf de geboorte): 2 maal daags 1 à 2 druppels in het oog druppelen.
Buig het hoogd iets naar achteren en trek het onderte ooglid een beetje naar beneden zodat u één of twee druppels in ontstane 'gootje' kunt druppelen.
De ampul openen door vlak voor het gebruik het platte dopje eraf te draaien.
Door licht in de ampul te knijpen één of twee druppels in het oog brengen.
Hierbij contact tussen de ampul en het oog vermijden. De inhoud van de ampul is voldoende voor eenmalige toepassing in één of beide ogen. Eventuele restanten niet meer gebruiken, bij volgend gebruik een nieuwe ampul openen.

Waar moet u verder op letten?
Ogentroost Oogdruppels buiten bereiken en zicht van kinderen houden. Ogentroost Oogdruppels is bij kamertemperatuur houdbaar tot de uiterste gebruiksdatum die op de verpakking aangegeven is. Niet langdurig gebruiken maar bij klachten een arts raadplegen.
In zeldzame gevallen kan Ogentroost Oogdruppels een kortdurend prikkend of brandend gevoel veroorzaken. Dit gevoel verdwijnt snel na het druppelen. De oorzaak kan liggen in het temperatuurverschil tussen de druppels en het oog.
Ogentroost Oogdruppels daarom op kamertemperatuur bewaren.

In harmonie met mens en natuur:
Weleda wil mensen ondersteunen in hun gezondheid en daarnaast een bijdrage leveren aan een gezonde aarde. Daarom gebruiken ze voor hun producten zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen van biologische en biodynamische kwaliteit. In deze landbouw wordt de aarde zorgvuldig gevoed en verzorgd. Dat zie je terug in de vruchtbare aarde, in de hoogte voedingswaarde van de planten én uiteindelijk in de optimaal voedende en verzorgende producten.