Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Lenzenvloeistof

4 van 63 producten

Om je contactlenzen schoon te maken is lenzenvloeistof essentieel. Hierdoor blijven je lenzen comfortabel en veilig zitten tijdens het dragen.

Naast deze functies doet de lenzenvloeistof nog een aantal zaken: bewaren, desinfecteren en hydrateren van je contactlenzen.

Voorkom bacteriële groei door je lenzenvloeistof dagelijks te vervangen in je lenshouder. Spoel ook de lenshouders regelmatig met verse vloeistof. Maar let steeds op de houdbaarheidsdatum! Gebruik nooit vloeistof dat over datum is.

Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen: All-in-one, waterstofperoxide, zoutoplossing, cleaner, conditioning solution, no rub

Er zijn ook een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van lenzenvloeistof: Gebruik steeds de lenzenvloeistof zoals voorgeschreven door de fabrikant. Merk je toch op dat je ogen geïrriteerd of oncomfortabel aanvoelen, contacteer dan je oogarts om deze problemen op te lossen en te verhelpen.

Zachte contactlenzen

Het is belangrijk om je contactlenzen dagelijks te reinigen. Bij zachte contactlenzen doe je dit door de lenzen zachtjes te wrijven in de palm van je hand met een paar druppels vloeistof. Op deze manier wordt er vuil en andere bacteriën verwijderd.

Bewaar je lenzen in de lenshouder als je ze niet draagt om uitdroging te voorkomen. Ook zo blijven de contactlenzen beschermt tegen verontreiniging.

Harde contactlenzen

Lenzenvloeistof voor harde (vormstabiele of zuurstofdoorlatende) contactlenzen is een andere vloeistof dan voor zachte lenzen.

Regematig je harde lenzen schoon maken is essentieel om ze schoon en comfortabel te houden. Ook helpt het tegen het verwijderen van vuil, eiwitten, vetten en andere opeenhopingen op de lens.

Grondig je lenzen spoelen is essentieel als je ze wilt inzetten. Dit verwijdert (eventuele) resten van de vloeistof die tijdens het bewaren zijnachtergebleven. In tegenstelling tot lenzenvloeistof voor zachte lenzen beschikken niet alle vloeistoffen voor harde lenzen over een desinfecterende functie. Hier is het soms nodig om je lenzen in een extradesinfecterende vloeistof te laten weken om bacteriële groei te voorkomen.