Oogdruppelen: informatie en instructies

druppelenpng

Oogzorg-producten.nl biedt verschillende artikelen waarmee je je ogen gezond kunt houden. Onze producten zijn er ook vaak op gericht om allergische reacties te verzachten en/of te voorkomen, om de hygiëne in stand te houden en om een comfortabel gevoel te geven. Een deel van ons assortiment bestaat uit oogdruppels. Over het algemeen zorgen oogdruppels voor snelle resultaten, bovendien kost het de meeste mensen weinig tijd en moeite om te druppelen. Maar wat als je nu niet bij die groep hoort? Wat nu als je het oogdruppelen eng vindt, of als je de handeling gewoon niet zo prettig vindt? Ook dat kunnen we ons goed voorstellen. Daarom leggen we in dit artikel iets meer uit over oogdruppelen, waarbij we ook tips en adviezen geven.

eyesee productLees de bijsluiter!

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je goed de bijsluiter leest, voordat je gaat druppelen. Je weet dan zeker dat je de juiste dosering gebruikt, zodat de werking van de druppels optimaal is. Let dan ook op de houdbaarheidsdatum, en noteer eventueel de datum van openen op het etiket.

Oogdruppelen instructies

De instructies voor oogdruppelen zijn verschillend per situatie: moet je het bij jezelf doen, of doe je het bij een ander (bijvoorbeeld een kind)? En draag je contactlenzen, of is daar geen sprake van? Als je contactlenzen draagt, is het verstandig om ‘s ochtends te druppelen vóór je de lenzen indoet, en ‘s avonds als je de lenzen net hebt uitgedaan. Als je vaker per dag druppelt, is het handig om je lenzen even uit te doen. De meeste oogdruppels kun je prima gebruiken als je lenzen draagt, mocht dit niet zo zijn dan staat het bij het product vermeld.

Over het algemeen volg je bij oogdruppelen de volgende stappen:

1: was je handen grondig

2: ga rechtop zitten en houd het flesje oogdruppels vast zoals je een pen zou vasthouden.

3: met de toppen van je vingers van de andere hand(!), trek je het onderste ooglid naar beneden zodat er een ‘gootje’ ontstaat.

4: buig je hoofd achterover, en kijk met beide ogen naar boven. Mocht dit niet helemaal mogelijk zijn, dan kun je ook gaan liggen.

5: laat de hand met het flesje leunen op de hand waarmee je het ooglid naar beneden trekt. Probeer met het flesje niet het oog, de oogleden of de wimpers aan te raken.

6: knijp voorzichtig in het flesje en laat één druppel in het ‘gootje’ vallen. Daarna sluit je je oog, zonder te knijpen.

7: je kunt weer rechtop gaan zitten, maar druk gedurende 1 minuut (minstens) je traanbuis dicht, door net onder het bobbeltje in de binnenhoek van je oog te drukken.

8: was en droog je handen, en sluit daarna het flesje.

druppelKom je er niet uit?

Met de instructies hierboven zou je goed in staat moeten zijn om je ogen te druppelen. Heb je echter last van zenuwen, of kun je door omstandigheden je hand niet goed stilhouden? Dan is het handig om om hulp te vragen, of op zoek te gaan naar hulpmiddelen. Bij de apotheek, maar ook in het Oogziekenhuis of bij je eventuele thuiszorgorganisatie is doorgaans meer informatie te vinden over de technieken en hulpmiddelen. Welk hulpmiddel je kunt gebruiken, is afhankelijk van het druppelflesje dat je gebruikt en van de problemen die je ondervindt.

Wil je meer lenzen over oogdruppelen? Bekijk dan ook eens de website www.oogdruppelen.nl. Deze website is ontwikkeld door het Oogziekenhuis in Rotterdam. Hier vind je diverse instructies, ondersteund met afbeeldingen en videomateriaal. Heb je vragen over de oogdruppels van Oogzorgproducten.nl? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email