Naviblef, effectief bij ontstoken ooglidranden

Aanhoudende ontstoken ooglidranden, rode ogen, branderige ogen, jeukende ooglidranden? Het zou kunnen dat u last heeft van blefaritis, een ontsteking van de ooglidranden!

Er zijn verschillende oorzaken waardoor uw oogleden kunnen gaan ontsteken, een daarvan is Demodex. Demodex is een steenoude mijt (parasiet), welke meestal probleemloos dode huidcellen en overmatige klierproducten opruimt. Wanneer deze parasiet in grote getalen aanwezig is, of wie overgevoelig is, kan veel last krijgen van aanhoudende en / of steeds terugkerende blefaritis.

Naviblef kan dan uitkomst bieden!

Naviblef is een schuimende behandel-emulsie met Tea Tree Oil als belangrijkste werkzame stof.

Welke klachten geeft Demodex Blefaritis?

De blefaritis is een aanhoudende chronische ontsteking van de ooglidranden. Klachten kunnen onder meer rode ooglidranden, vette schilfers tussen de wimpers, rode ogen, het gevoel alsof er zand in de ogen zit, met name in de ochtend jeukende oogleden, branderige ogen en wazig of wisselend zicht zijn.

Demodex, lastig te bestrijden!

Demodex is ongevoelig voor Antibiotica (alle vormen), PVP Jodium tot 10%, Alcohol tot 90%, Zeep/shampoo, Steroïden e.d. Daarnaast hebben ze een vrij lange levenscyclus, 3-6 weken. Taai beestje dus!

De Demodexmijt laat zich overigens niet volledig uitroeien, dit hoeft ook niet. De behandeling is vooral gericht op het blijvend verminderen van het aantal parasieten en de klachten welke zij veroorzaken. 

Het complete behandelplan bestaat uit 2 fases, fase 1 Naviblef Intensive Care. Deze is gericht op een snelle en effectieve uitschakeling van een actieve ontsteking.

Naviblef intensive care

Fase 2 Naviblef Daily Care, dit is een milde behandeling om het bereikte resultaat te handhaven.

Naviblef daily care

De Diagnose
De Diagnose van Demodex Blefaritis wordt gesteld door een (Oog)arts of een Optometrist. Zij kunnen u het juiste behandelplan adviseren.

Wat kunt u verwachten?

Volgens het geadviseerde behandelplan van uw specialist behandelt u uw oogleden met het ooglidschuim 1-2x per dag. Dit gedurende ongeveer 6 weken.

Na maximaal 4-5 weken (vaak al eerder) gebruik zullen uw klachten duidelijk verminderen. 

Met de Naviblef Daily Care kunt u dit positieve effect behouden en voorkomen dat de klachten terugkeren. 

Wanneer de klachten na verloop van tijd weer heviger worden, kunt u het behandelplan (in overleg met uw arts) opnieuw starten. Naviblef is (in overleg met uw arts) veilig te gebruiken in combinatie met andere middelen, zoals oogdruppels.

Het gebruik van Naviblef Intensive Care wordt enkel geadviseerd, op advies van uw behandelend (oog)arts of optometrist.

Naviblef, effectief bij ontstoken ooglidranden!

Op zoek naar een alternatief voor Oogdruppels? Probeer Oogspray!

Bent u niet zo fan van druppels, en vindt u het maar spannend om deze in uw oog te laten vallen? Dan hebben wij een nieuwe oplossing voor u, als u tóch van die droge ogen af wilt. namelijk: Aqualarm Intensive oogspray! Deze intensieve spray helpt jou droge ogen tegengaan, die u bijvoorbeeld krijgt van werken in een ruimte met airco of te lang kijken naar een beeldscherm. Continue reading

Winter: dicht bij de open haard of de verwarming?

De temperaturen gaan buiten omlaag, dus zetten we de verwarming binnen goed aan. Dat zorgt voor lekker warme lucht, maar wist u dat dit ook droge lucht is? U kunt een onprettig gevoel ervaren aan uw ogen als u gedurende lange tijd wordt blootgesteld aan deze droge lucht. Een luchtbevochtiger kan helpen, maar u heeft niet altijd invloed op het binnenklimaat. Stel dat u ergens tijdelijk aan het werk bent, waar u met veel andere mensen in een ruimte zit. In dat geval is het handig als u oogdruppels bij u heeft! Benieuwd welke oogdruppels het beste werken in deze tijd van het jaar? Wij hebben speciaal voor u een top 3 samengesteld. Lees snel verder!

 

 

 

 

 

Aqualarm intensive oogspray 10 ml.

Aqualarm is een intensieve oogspray voor droge of vermoeide ogen. De spray hydrateert en verzacht de ogen snel en eenvoudig. Deze spray kunt u zowel met open als gesloten ogen aanbrengen en is geschikt voor gebruik met alle typen contactlenzen. Dit maakt de Aqualarm intensive oogspray nog fijner in gebruik.

Blink refreshing 10 ml.

Oogdruppels voor dagelijks gebruik: de Blink refreshing oogdruppels. Deze oogdruppels zijn zacht, efficiënt en werkzaam met het eigen natuurlijke tranenfilm. De druppels kunt u gebruiken zonder uw contactlenzen uit te nemen, dat is natuurlijk wel zo handig.

OPTI-FREE PRO oogdruppels 10 ml.

Hydraterende oogdruppels die het lensoppervlak effectief bevochtigen. Ook zorgen de oogdruppels voor een geavanceerde lubricatie en verzachting van de contactlenzen tijdens het dragen. Deze oogdruppels zijn ideaal voor als uw ogen droog, vermoeid of geïrriteerd aanvoelen. Net als de Blink refreshing oogdruppels kunt u de OPTI-FREE PRO oogdruppels ook gebruiken zonder uw contactlenzen uit te nemen.

Bij Oogzorg-Producten kunt u terecht voor alle soorten oogdruppels om de winter door te komen zonder droge of geïrriteerde ogen. Heeft u vragen over onze oogdruppels of het bestellen hiervan? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag!

Macula Senior 360 capsules + 60 capsules gratis!

Herfstaanbieding! Bij de aankoop van een voordeelverpakking van Macula Senior 360 capsules ontvangt u nu 60 capsules gratis! Macula Senior is een voedingssupplement dat uw ogen ondersteunt voor een gezonde oogfunctie en helpt bij een goede conditie van het oog. Omdat slikken vaak een probleem vormt voor ouderen kunt u deze capsules eenvoudig openen.

Macula Senior capsules

Ondersteuning van een goede oogfunctie
Macula Senior van Sanmed is een aanvulling op uw voeding op basis Zink en Luteïne. De zink in het product zorgt voor een goed gezichtsvermogen. De capsules zijn van belang voor het functioneren van het netvlies. Macula Senior capsules verminderen het risico op gevorderde macula degeneratie, een aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies. Macula degeneratie wordt ook wel slijtage van het netvlies genoemd. Gelukkig zijn de Macula Senior capsules er om dit risico te verminderen!

Voordelen van Macula Senior

  • Goed voor het gezichtsvermogen
  • Helpt bij het functioneren van het netvlies
  • Ondersteunt de conditie van het oog

Gebruik
Omdat slikken vaak een probleem vormt voor ouderen kunt u deze capsules eenvoudig openen en oplossen in een glas water of mengen in de yoghurt.

Het gebruiken van de Macula Senior capsules gaat natuurlijk wel volgens een aanbevolen dosering.
Volwassenen nemen 2 capsules verdeeld over de dag, tijdens de maaltijd met voldoende vloeistof. De aanbevolen dosering dient niet overschreden te worden!

Inhoud product
Macula Senior bevat Vitamince C, Vitamine E, Zink, Luteïne, Zeaxanthine en Kopersulfaat. Al deze stoffen zorgen ervoor dat uw oogconditie goed blijft en het risico op Macula degeneratie steeds meer verminderd.

Macula Senior kopen
Bij aanschaffing van een voordeelpack Macula Senior bij Oogzorg-producten.nl ontvangt u nu ook 60 capsules gratis! Zo koopt u voordelig en snel uw oogverzorging online. Bekijk dit product

Droge ogen? VitA-POS oogzalf biedt de oplossing!

Zeker 1 op de 6 mensen heeft last van droge ogen. Dit ontstaat doordat de ogen niet vochtig genoeg zijn of de samenstelling van de tranen niet in orde is. Het voelt alsof er zand in uw ogen zit, dat jeukt, brandt en prikt. VitA-POS Oogzalf helpt te voorkomen dat uw ogen uitdrogen en verbetert de traanfilm.

 

Bescherm uw ogen tegen uitdroging
Uitdroging van uw ogen kan zorgen voor ontstekingen, en dat is het laatste wat u wilt. Uw ogen zijn immers een kostbaar bezit. Knipperen helpt slechts tijdelijk; het oog maakt onvoldoende traanvocht aan om het oogoppervlak te beschermen tegen uitdroging. Wij raden u aan om bij droge ogen ‘s nachts oogzalf te gebruiken. Hiermee legt u een dun laagje vet op het hoornvlies, wat langer werkzaam is dan de druppels die u overdag toedient.

Een comfortabele en langdurige werking met VitA-POS oogzalf
VitA-POS oogzalf verlicht de symptomen van brandende of jeukende ogen en vormt een comfortabele en langdurige beschermende film op de ogen. De combinatie van ingrediënten – waaronder vitamin A, parrafine, witte Vaseline – verbetert snel de traanfilm en beschermt het oogoppervlak. Het brandende gevoel wordt ermee verlicht. Aanbrengen is gemakkelijk en pijnloos.

Behandeling van droge ogen
Tijdens het slapen produceren uw ogen geen traanvocht. VitA-POS oogzalf verhindert dat uw oogoppervlak ’s nachts zal uitdrogen. Dit voorkomt vastgeplakte oogleden en korstjes bij het ontwaken. Smeer de zalf in de avond op de binnenkant van de oogleden en gedurende de nacht zal er een vettig aanvoelend laagje over het hoornvlies worden verspreid.

Let op: Het kan zijn dat u verminderd zicht ervaart als u midden in de nacht opstaat. Daarom is het niet verstandig deze zalf overdag te gebruiken of in combinatie met uw lenzen in te doen.

Voordelen VitA-POS oogzalf

  • De ideale bescherming van het oogoppervlak
  • ’s Nachts te gebruiken bij alle vormen van droge ogen
  • Zonder bewaarmiddelen of fosfaten.
  • Verbetert de traanfilm
  • Bevochtigt tijdens anesthesie

VitA-POS oogzalf kopen

VitA-POS oogzalf koopt u voordelig en snel bij oogzorg-producten.nl, het adres voor uw oogverzorging. Bekijk dit product. 

Hoe om te gaan met Blepharitus? (Ofwel ooglidrandontsteking)

Blepharitis (ook wel ooglidrandontsteking genoemd) is een (chronische) aandoening, waarbij de haarzakjes en de talgkliertjes op de ooglidrand ontstoken zijn. U kunt last hebben van irritatie, jeuk of branderigheid van de ogen en vastplakkende oogleden. Ook kunnen de ogen moe aanvoelen. Vaak vormen zich kleine korstjes tussen de oogharen. Een onschuldige maar vervelende aandoening die veel klachten kan veroorzaken.

eyelashes

 

Oorzaken Blepharitus

Blepharitis wordt veroorzaakt door een chronische bacteriële infectie van de haarzakjes en de talgklieren in de ooglidranden. De bacteriën maken stoffen die het oog irriteren en de ontstoken talgklieren maken te veel of te weinig talg, wat branderige droge ogen kan veroorzaken.
De precieze oorzaak van de ontsteking is onbekend. Blepharitis komt vaker voor bij mensen met huidaandoeningen, zoals eczeem, acne en rosacea.

Behandeling Blepharitus

Warme oogcompressen

Warme oogkompressen zorgen ervoor dat het talg in de talgkliertjes en de korstjes tussen de wimpers zachter worden, zodat deze gemakkelijker zijn te verwijderen. De duur van het verwarmen is erg belangrijk, omdat het 10 minuten duurt voordat de talg in de oogleden smelt en daardoor makkelijker uit de talgklier komt.

Ooglidmassage

Na toepassing van de warme kompressen is het belangrijk om de oogleden te masseren om de verzachte talg uit de talgkliertjes te drukken. Druk een wattenstaaf tegen de onderkant van het onderooglid en rol, met een licht tot matige druk op het ooglid, het wattenstaaf naar boven tot de ooglidrand. Herhaal dit over de hele breedte van het onderooglid.

Oogzalf

Soms is het nodig om naast de warme kompressen en het poetsen van de oogleden een antibioticum/onstekingsremmer in de vorm van een zalf voor te schrijven. Dit zal vooral gedaan worden om de ontsteking onder controle te krijgen. Deze zalf moet u twee keer per dag aanbrengen op de ooglidranden, na het poetsen. Deze zalf wordt voorgeschreven voor een periode van één tot enkele weken, waarna u weer moet stoppen met de zalf. Uw arts kan wel samen met u besluiten dat u de behandeling met oogzalf mag herhalen als dat nodig is.

Kunsttranen en/of ontstekingsremmende druppels

Blefaritis kan klachten van droge ogen geven en daarom worden er mogelijk ook kunsttranen voorgeschreven door uw oogarts. Kunsttranen worden achteraf toegediend ter voorkoming van uitdroging van de meibomiusklieren. Volg voor het gebruik van de kunsttranen en de zalf de instructies van de oogarts/optometrist op.

Tot slot

Blepharitis is een chronische aandoening, die u moet blijven behandelen. Als u stopt met de behandeling komen de klachten helaas vaak terug. Perioden zonder klachten kunnen afgewisseld worden met perioden waarin klachten toenemen. Het is daarom belangrijk de behandeling vol te houden ook wanneer de klachten verdwenen zijn. Gebruik geen oogmake-up wanneer de ooglidranden ontstoken zijn.

Voorkom droge ogen met Sanatears capsules

sanatears

Uw ogen worden dagelijks blootgesteld aan elementen die veel slechte invloed hebben op uw ogen en daardoor dus veel te verduren hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan airconditioning, beeldschermen en UV-licht. Hierdoor drogen uw ogen uit waardoor u minder goed kunt kijken. Naast slecht zicht zorgen droge ogen ook voor discomfort.

Als oplossing hiervoor kunt u gebruik maken van (reisverpakkingen van) lenzenvloeistof of oogdruppels om dit tussentijds in uw ogen te doen, om hiermee uitdroging te voorkomen. Een andere oplossing is het gebruik van voedingscapsules zoals Sanatears. Sanatears capsules bevatten Omega 3 met DHA, wat zorgt voor een optimale productie van het traanvocht. Hiermee wordt de conditie van uw ogen van binnenuit bevorderd en heeft u dus geen last meer van droge ogen.

Ons advies tegen droge ogen

Sanatears oogdruppels bestaan uit 2 potjes met verschillende capsules. Deze capsules bestaan uit Bio Triglyceride Visolie en Bio Organische Lijnzaadolie. Wij adviseren u éénmaal daags 1 capsule Bio Triglyceride Visolie en 1 capsule Bio Organische Lijnzaadolie in te nemen. Neem deze capsules in met water om een eventuele nare nasmaak te voorkomen en doe dit voor of tijdens het ontbijt, lunch of avondeten.

Met het gebruik van Sanatears capsules ondersteunt u de conditie van uw ogen én heeft u dus meer kijkplezier!