Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen

Droge ogen

Droge ogen

Bij Oogzorg-producten.nl bieden we een uitgebreid assortiment dat u helpt om droge ogen tegen te gaan en meer comfort te creëren. Denk hierbij aan verschillende soorten oogdruppels, een oogcompres, een oogmasker of een gel. U kunt dus uitproberen wat voor u het beste werkt. Bij de producten staat ook vermeld of ze gebruikt kunnen worden door lensdragers of niet. Wacht dus niet langer en ga uw droge ogen te lijf!

Droge ogen: een bekend probleem bij zowel lensdragers als niet-lensdragers. Heeft u ook wel eens last van droge ogen, of juist heel vaak? Dan wilt u vast meer weten over hoe dit komt en wat u er tegen kunt doen.

Veelgehoorde klachten

Bij droge ogen is er in feite sprake van onvoldoende traanvocht, of traanvocht dat niet van voldoende kwaliteit is. Het oog wordt dan niet (goed) genoeg bevochtigd, waardoor u last heeft van een droog oog. Dit kan voor veel ongemak zorgen. Het traanvocht zorgt er overigens niet alleen voor dat het oog goed bevochtigd wordt, ook houdt het vuil en stof tegen. Wanneer u droge ogen hebt, zullen uw ogen hier dus ook minder goed tegen beschermd zijn. Dit veroorzaakt vervolgens weer extra irritatie. Klachten die u ervaart bij droge ogen zijn onder andere een branderig, stekend gevoel aan het oog waar u de hele dag last van kunt hebben.

Wat is de oorzaak?

Er zijn verschillende factoren te noemen die kunnen bijdragen aan het ontstaan van een droog oog. Een allergie bijvoorbeeld, zoals hooikoorts, kan een grote rol spelen. Ook leeftijd, hormonale afwijkingen, het gebruiken van bepaalde geneesmiddelen of afwijkingen aan de oogleden kunnen een oorzaak zijn. In sommige gevallen zijn de oorzaken weg te nemen, zoals het stoppen met bepaalde geneesmiddelen, maar soms ook niet en dan is het verlichten van de klachten het beste wat u kunt doen.